Pon-Pet 12 - 18h        +381 63 55 06 55        Mačvanska 31, Beograd    

Današnji dan, dan kada MEGANUTRI zvanično počinje sa radom, idealna je prilika da podelim sa vama razloge zbog kojih sam osmislila ovaj projekat, kao i način na koji je zapravo nastao.

Pre petnaestak godina, nakon uspešno okončane trudnoće, suočila sam se sa viškom od preko 20kg. Moje doskora besprekorno telo nije se moglo prepoznati, a o manekenskoj građi, koja me je uvek krasila, više nije bilo ni govora. Nisam želela da se pomirim sa time, i krenula sam u prilično mukotrpnu borbu sa kilogramima. Proučavala sam i primenjivala popularne režime ishrane, konzumirala različite vrste dijetetskih proizvoda, kombinovala raznolike vrste sportskih aktivnosti, tražeći čarobnu formulu koja bi meni lično najviše odgovarala. Borba je trajala mesecima, ali se završila trijumfom, i povratkom na potpuno identičnu predporođajnu težinu, koju uspešno održavam više od jedne decenije.

No, gubitak kilograma nije bio jedina dobit u ovom slučaju. Višemesečno proučavanje literature o problemima ishrane, kao i kombinovanje različitih metoda dijete uz primenu na sopstvenom telu, dovelo je i do toga da se kod mene pojavi velika zainteresovanost za ovu granu medicine, a slobodno mogu da kažem i ljubav prema njoj. I upravo zbog te ljubavi, kao doktor specijalista, upisala sam subspecijalizaciju ISHRANA ZDRAVIH I BOLESNIH LJUDI, i uspešno je završila.

Dr Vanja Ražnatović, specijalista ishrane zdravih i bolesnih ljudi

Subspecijalizacija nije predstavljala okončanje mog interesovanja, te sam nastavila sa usavršavanjem u inostranstvu, kao i čitanjem novih naučnih radova, gradeći polako svoj pogled na zdravu i pravilnu ishranu, kao i potpuno osobeni pristup rešavanju problema u ovoj materiji.

Nekoliko godina kasnije, sticajem srećnih okolnosti, počela sam da stičem i prva praktična iskustva. Naime, srećom ili nesrećom, današnjica je donela višak kilograma mnogim mojim prijateljicama, i većina njih je tražila savet, tj.pomoć. Ja sam tu pomoć nesebično pružala godinama, povećavajući iz dana u dan svoje praktično iskustvo, a takođe i usavršavajući svoj metod. Svaki izgubljeni kilogram mojih prijateljica ili njihovih ukućana, svaka suknja ili pantalone u koje su ponovo mogle da uđu, činili su me jako srećnom i ponosnom. I upravo taj osećaj zadovoljstva koji me je obuzimao gledajući vedra lica mojih pacijenata bio je razlog za početak razmišljanja o otvaranju savetovališta. Želela sam da budem u mogućnosti da pružim stručnu pomoć većem broju ljudi, najpre u rešavanju problema koje imaju, ali istovremeno i uticanju na njih da usvoje moj način ishrane, kao bazu za zdrav i dug život.
Mesecima sam se kolebala, odolevajući insistiranju pacijenata, i ohrabrivanju prijateljica, da bih naposletku rešila da ipak krenem sa projektom MEGANUTRI. Uspela sam da u inostranstvu pribavim najmodernije merne instrumente, pronašla sam odgovarajući prostor, i sada sam potpuno spremna da rezultate mog dugogodišnjeg traganja u materiji zdrave ishrane podelim sa vama.

U ovom trenutku, stekli su se svi uslovi da MEGANUTRI i zvanično ugleda svetlost dana. On je sada tu, pred vama, spreman da vam pomogne da rešite probleme koje imate, kao i da vas podstakne da počnete da se pravilno hranite. Jer to je jedini način ishrane koji donosi dugotrajne rezultate, bilo da se radi o redukciji, odnosno smanjenju težine, održavanju, ili pak povećanju težine kako kod zdravih osoba, tako i kod onih koji imaju neki zdravstveni problem.

MEGANUTRI vas očekuje!

dr Vanja Ražnatović

Meganutri Beograd

Kontaktirajte nas

Lokacija

Call Now ButtonPozovi Nutricionistu