Pon-Pet 12 - 18h        +381 63 55 06 55        Mačvanska 31, Beograd    

10 vrsta hrane koje ne bi trebalo konzumirati tokom trudnoće

10 vrsta hrane koje ne bi trebalo konzumirati tokom trudnoće

Uglavnom je poznato da trudnice ne treba da konzumiraju meke sireve, sirova jaja i alkohol. Međutim, spisak se ne završava ovde: nepasterizovani sokovi od voća i povrća mogu naneti veću štetu nego korist. To podrazumeva i sveže ceđene sokove koje Vam pripreme na licu mesta.

Zatim, sve vrste paštete, uključujući i povrćne, jer mogu sadržati jednu opasnu bakteriju koja izaziva listeriozu, sa simptomima nalik na stomačni grip.

Izbegavajte upotrebu proklijalih žitarica, čak i proprženih, jer su i one potencijalni rasadnik bakterija.

Dinje vrste kantalup, koje sadrže 90% vode, 9% ugljenih hidrata i 1% masti, nažalost mogu imati poroznu koru, što se još pojačava energičnim pranjem. Bakterije mogu povećati rizik od spontanog pobačaja ili mrtvorođenih beba.

Dobro razmislite pre nego što kupite kuvane viršle ili kobasice od uličnih prodavaca ili na kioscima, sa prelivom od senfa ili kečapa.

Isto tako, prelivi za picu ili kolači od sunđerastog testa sa prelivom ili tiramisu ne treba da budu na Vašem jelovniku.

Usoljeni suhomesnati proizvodi mogu naškoditi Vašoj bebi.

Na kraju, tunjevinu možete jesti umereno, ali ne prečesto, jer zbog sadržaja merkura može ugroziti razvoj bebinog nervnog sistema.

Leave a Reply

Call Now ButtonPozovi Nutricionistu